Календар подій

День знань

den znan1 вересня традиційно вважається Днем знань. 

 Коли жовтогаряча ковдра осені поступово змiнює  яскраво смарагдовi лiтнi барви, до нас приходить свято, яке об’єднує учнів, вчителів, батьків, першокласникiв й випускників, з якого розпочинається шлях кожного у самостійне життя. Хто з нас не пам’ятає свого хвилюючого  тривожного настрою в очiкуваннi кроку у незвiданий свiт знань. Та добрi  батькiвськi руки, ніжно лягали нам на плечi, підтримуючи ранцi з підручниками, яким на довгий час судилося стати путівниками у країну знань. 

 З Дня знань розпочинається новий навчальний рік. Для одних він буде першим, для інших останнiм чи черговим. Так, звичайно, більш за всіх хвилюються першокласники, на них чекає перше знайомство зі школою та першим вчителем. А випускники... 11 років тому вони теж вперше прийшли до школи, переступили її поріг і потрапили в країну знань. Зараз вони передають цю естафету першачкам, а у самих попереду — самостійне доросле життя.

 Але день, яким відкривається навчальний рiк, однаково незабутній  для кожного – i хто йде шляхом пiзнання, i хто веде по цiй нелегкiй дорозi  своїх учнів, i хто давно попрощався з класом чи аудиторiєю. День знань пам`ятається  святковою атмосферою, посмiшками та барвами осiннiх квiтiв. I, звичайно, закличним дзвоником! 

Щиро вiтаємо всiх,  хто сьогодні прийде в країну знань! Бажаємо щедрих знахідок на її нелегких, тернистих, але захоплюючих та щасливих стежках!

Свiтлана Богданець

Школа

Повiяв вiтер вересневий,

I задзвенiв шкiльний дзвінок,

А ми iшли у рiдну школу

На перший у життi урок.

Ми ще маленькими були,

Та завжди будем пам’ятати,

Як нас у перший клас вели

За руку рiднi мама й тато.

Нас перша вчителька навчила

Не тiльки грамотi й лiчбi,

А ще й робити добре дiло,

Знайти захоплення собі.

Уже пройшло чимало рокiв,

I ми дорослішими стали.

Та пам’ятаєм тi уроки,

Коли ми літери писали.

Попереду ще все життя,

Та не забути нам нiколи

Шкiльний веселий, щедрий шлях,

Своїх учителів i  школу.

Go to top