Календар подій

60 років від дня народження Міли Іванцової (Людмили Петрівни Іванцової), української письменниці.

Міла ІванцоваІванцова Людмила Петрівна  — українська письменниця, перекладач, журналіст та педагог. Народилася 27 листопада 1960 року в Києві.

За освітою викладач французької та російської мов (закінчила Київський педагогічний інститут, нині Національний педагогічний університет імені Михайла Драгоманова), викладала французьку в школі, Ліцеї туризму, Інституті туризму Федерації Профспілок України. Має досвід перекладацької та журналістської роботи.

Пізніше створила власні курси іноземних мов, потім круто змінила своє життя, зайнявшись нерухомістю, дизайном інтер'єрів, петриківським розписом, фотографією, а зрештою — літературною творчістю.

Іванцова почала писати у зрілому віці. Спочатку це були вірші та оповідання. Однак визнання їй принесли романи. Романи «Родовий відмінок», «Вітражі» та «Ключі від ліфта» отримали відзнаку "Вибір видавців" на Всеукраїнському конкурсі романів, кіносценаріїв та п'єс "Коронація слова" (2009, 2010 та 2011 рр.), а також їх було відзначено у рейтингах «Книга року БіБіСі» 2009 та 2010 років та «Краща книга року» журналу «Кореспондент» в 2009 р.

Роман "Гра в паралельне читання" посів третє місце в "Коронації слова 2012".

У 2012 році нагороджена відзнакою «Золотий письменник України».

Вона — автор оповідань, повістей, статей та віршів, опублікованих в літературних журналах України, Росії, Естонії, Німеччини, Ізраїлю та Нової Зеландії, а також автор романів, які видано українською та російською мовами. Останні роки займається професійною літературною діяльністю.

В лютому 2013 за рейтингом журналу «Фокус» посіла четверте місце в рейтингу 30 найуспішніших письменників України.

Організаторка всеукраїнського соціального благодійного проекту «100 книжок для сільської бібліотеки», метою якого є наповнення сільських бібліотек сучасною українською та зарубіжною літературою.

Найбільш популярними стали твори авторки: «Родовий відмінок», «Вітражі», «Сердечна терапія», «Живі книги», «Теплі історії про радість і сум».

"Теплі історії про радість і сум" Міли Іванцової - це збірка оповідань, яка доповнює серію «Теплі історії» неповторними відтінками почуттів, вражень, легким гумором, новими краєвидами та персонажами.

«Видавництва, що друкували мої романи, не хотіли видавати малі форми. А я дуже люблю оповідання. Навіть дійшло до того, що у два попередні романи я вставила власні оповідання, бо хотіла привабити увагу до малих форм. Тож цього літа я звернулася до видавництва Брайт Стар Паблішинг, де вирішили, що мої оповідання добре доповнюють серію «Теплі історії». У цій книжці я зібрала невеликі твори, які були написані за останні 10 років, якщо не більше

Роман "Вітражі" - про сучасних людей, про сучасний Київ.  Дія роману відбувається в сучасному Києві. Поліна, перекладачка з французької, має замовлення на переклад роману Франсуази Саган, але власні проблеми видаються їй набагато важливішими та болючішими, ніж «надумані проблеми ситих французьких дівчат».

1 (1)
1 (2)

Go to top