Календар подій

День дитячих винаходів

 Дитячій винахідливості та фантазії немає меж. Щороку більше 500 тисяч юних геніїв винаходять різноманітні ігри, створюють та вдосконалюють роботів і техніку. Завдяки дитячим винаходам наше життя стає цікавішим та більш зручним.

 Сьогодні — 17 січня — у всьому світі святкують День дитячих винаходів. Цю дату обрали не випадково, а в честь Дня народження відомого політичного діяча, вченого, дипломата, винахідника і журналіста Бенджаміна Франкліна.

 Цікаво, що перший свій винахід — ласти для плавання, які одягалися на руки, — Бенджамін створив ще в 12 років. Далі був блискавичний проект громовідводу, крісло-качалка та численні наукові висновки, якими послуговувалися вчені протягом багатьох десятків років.

А які ще винаходи належать маленьким розумникам?

Тринадцятирічний американець Бенні Бенсон в 1926 році надіслав свій ескіз на конкурс Державного прапора Аляски. Намалювавши офіційну квітку штату незабудку на синьому тлі (колір неба) та сузір’я Великої Ведмедиці, хлопчик здобув впевнену перемогу. Ідея Бенні настільки усім сподобалася,що використовується і до сьогодні.

Як не дивно, але батут — також дитячий винахід. У 1930 році, спостерігаючи за змаганнями повітряних гімнастів, юний Джорж Ніссен мимоволі звернув увагу, як вкінці свого виступу гімнасти стрибають на страхувальну сітку. Шістнадцятирічний хлопець вирішив створити таку поверхню, відштовхуючись від якої можна було б стрибати високо вгору і виконувати різноманітні трюки. Так виник батут.

Хутряні навушники, печатки без пальців, паперовий пакет з квадратним дном — все це безцінні дарунки маленьких геніїв.

Тож зі святом вас, юні винахідники та невгамовні фантазери!

 Нехай сьогоднішній день буде сповнений усмішками, запальною музикою та веселими жартами, адже саме завдяки вам — маленьким геніям науки — і вашим різноманітним талантам людство отримало силу силенну корисних і таких потрібних усім винаходів.

1 (1)
1 (2)
1 (3)
1 (4)
1 (5)
1 (6)
1 (7)
 

Go to top