Календар подій

День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення

den ziylovo komunalВ Україні, на підтримку ініціативи професійних спілок і працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення професійне свято День працівників житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення закріплено Указом Президента України від 15 лютого 1994 року № 46/94, а також відповідно до редакції Указу Президента N 385/95 від 19 равня 1995 року. День його святкування встановлено на третю неділю березня.

 В 2021 році День працівників житлово-комунального господарства і побутового обслуговування населення припадає на 21 березня.

 Чи задумувалися Ви коли-небудь, чому послуги водопостачання, теплопостачання, водовідведення й інші називаються комунальними? Та чому підприємства називаються комунальними?

 Відповідь виключно логічна - тому що вони надають комунальні послуги. Виявляється, що далеко не всі знають етимологію слова комунальний (від фр. commune - общинний). Таким чином, комунальні послуги - це послуги для громади, суспільні.

 У словнику Даля читаємо: "Услуга, что хлеб-соль: дело взаимное". Взаємне в тім змісті, що ті, хто надають послуги, і ті, хто їх споживають, не можуть обійтися одне без одного. Отже, існує взаємний любовний трикутник - "місцева влада - комунальні підприємства - споживачі". Багато мешканців міст навіть не усвідомлюють, що саме вони, представники територіальних громад, є власниками цих комунальних підприємств і, відповідно, мають турбуватися про своє майно - усі ці мережі, насосні станції, котельні та інші споруди й обладнання.

 Наше сьогоднішнє життя важко уявити без стабільної цілодобової роботи комунальних служб, працівники яких невтомно трудяться, щоб в наших оселях завжди були вода, газ, світло, тепло, радували око парки і сквери, вулиці і дороги, двори і під’їзди, виявлялися різні послуги у побутовій та ритуальної сферах. Комунальна сфера є однією з найскладніших галузей, що вимагають не тільки технічного досвіду і знань, а й сучасного обладнання, матеріалів і постійного фінансування.

 Перш за все завдяки комунальникам з року в рік змінюється загальний вигляд нашого рідного міста: воно стає більш чистим, впорядкованим, освітленим, квітучим.Поліпшується якість водопостачання і водовідведення, утримання будинків та прибудинкових територій. Представники сфери побутового обслуговування роблять наше життя – комфортнішим.

Шановні працівники житлово-комунального господарства та побутового обслуговування населення міста Славутича!

Прийміть щирі вітання з професійним святом! Нехай успішною буде Ваша повсякденна праця, а професіоналізм, рішучість і завзятість плідно працюють на благо нашого міста!  

Go to top