Календар подій

Міжнародний день астрології

astrologiaМіжнародний день астрології (International Astrology Day), щорічно відзначається не тільки вченими, які займаються дослідженнями з астрології, а й простими любителями різних астрологічних прогнозів і теорій, 20 або 21 березня (іноді 19 березня) — точно в День весняного рівнодення. Цей день унікального природного явища починає новий астрологічний рік.

 Більше десяти років тому західні астрологи запропонували відзначати це свято саме 20 березня — в перший день астрологічного року, коли сонце вступає у знак Овна. Цікаво, що в Північній півкулі відзначається День весняного рівнодення, тоді як в Південній— День осіннього рівнодення.

 Астрологією (від др.-греч. Astro — зірка і logos — думка, вчення) називають вчення про вплив зірок на земний світ і людину. Астрологія виникла в глибоку давнину і була тісно пов'язана з астральними культами і астральною міфологією. Спочатку астрологія була призначена для того щоб розраховувати час збору і посадки врожаю, і лише через деякий час з'явилися прогнози для людей.

 Пізніше астрологія одержала широке поширення в Римській імперії (перші гороскопи з'явилися на рубежі II-I ст. до н. е..). В наші дні її популярність стрімко зростає день від дня.

Самим знаменитим і цитованим астрологом в світі є Мішель Нострадамус, народжений в 1503 році, француз за походженням. Його пророцтва в формі катренів, складені на сотні років вперед, до сих пір користуються небувалим попитом, і вважається, що вони збуваються. Так Нострадамус передбачив майже всі головні події світової історії, починаючи з Другої світової війни, і закінчуючи трагедією, що сталася 11 вересня в Нью-Йорку.

Коперник, Кеплер, Цицерон, Аристотель, Птолемей, Бекон, Кардан, Галілей і багато інших, вивчали астрологію і користувалися її можливостями.

Майстерним астрологом був Гіппократ. Він вважав: «Жоден лікар не може успішно користуватися медичною наукою, якщо він не знайомий з астрологією».

 Статистики усього світу приходять до однозначного висновку: за останні два десятки років астрологія стала користуватися неймовірним успіхом, особливо у бізнесменів і політиків. Хоча є думка психологів, що за передбаченнями в більшості своїй звертаються невпевнені в собі люди.

 Так чи інакше, але жити по небесним світилам тепер воліють багато людей. Може скластися враження, що на догоду всіх бажаючих, у світі розвелося велика кількість псевдоастрологів. Але зірки не підпускають до себе випадкових людей. Тому традиції Міжнародного дня астрології з кожним роком тільки міцнішають.У кожній країні налічується близько 6-8 тисяч професійних астрологів. Провідні астрологи світу найчастіше є докторами наук, академіками і лауреатами різних премій.

У день святкування Міжнародного дня астрології влаштовуються семінари, різноманітні конференції, тематичні лекції, тренінги, а також презентації астрологічних книг. Організовуються акції, всілякі флешмоби.

Den Astrologiyi (1)
Den Astrologiyi (2)
Den Astrologiyi (3)
Den Astrologiyi (4)

Go to top