Календар подій

День Служби безпеки України

sluzba bezpeki ukrДень Служби безпеки України — свято, яке відзначається щорічно 25 березня у день прийняття Верховною Радою України Закону України «Про Службу безпеки України» (від 25 березня 1992 р. № 2229-XII). Свято встановлено в Україні «…ураховуючи заслуги Служби безпеки України у справі захисту державного суверенітету України, конституційного ладу, територіальної цілісності, законних інтересів держави, забезпеченні прав і свобод людини і громадянина…» згідно з Указом Президента України «Про День Служби безпеки України» від 22 березня 2001 року № 193/2001.

 Головними напрямками діяльності нової української спецслужби є розвідка і контррозвідка.

 Служба безпеки України здійснює велику роботу у боротьбі з тероризмом і наркобізнесом, нелегальною міграцією. Для успішного проведення таких операції налагоджені контакти з Інтерполом, закордонними правоохоронними органами.

 Служба безпеки докладає всіх зусиль для того, щоб держава впевнено почувала себе у європейському і світовому домі. Згідно з законодавством здійснюється інформаційно-аналітична діяльність з метою допомоги керівництву України в реалізації зовнішньо - і внутріполітичного курсу у напрямку перебудови держави, укріплення її обороноздатності і економічного потенціалу, розширення міжнародного співробітництва.

Go to top