Календар подій

Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності

21 Vsesvitnij den tvorchosti ta innovatsijnoyi diyalnosti

«Творчість дозволяє собі багато помилятися,

 але мистецтво знає,

які з цих помилок слід зберегти».

 Скотт Адамс.

 

Вперше Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності відзначався в більш ніж 50 країнах миру 21 квітня 2002 року. У 2017 році за підтримки Генеральної асамблеї ООН Всесвітній день творчості та інноваційної діяльності став офіційним міжнародним заходом.

У резолюції №A / RES / 71/284 від 27 квітня 2017 року Генеральна асамблея пропонує всім державам членам, організаціям системи Організації Об’єднаних Націй та інших міжнародних і регіональних організацій, а також громадянського суспільства, включаючи неурядові організації та окремих осіб, відзначати цей день, належним чином і відповідно до національних пріоритетів, з метою підвищення рівня інформованості про роль творчості та інноваційної діяльності в вирішенні проблем і, таким чином, у економічному, соціальному сталому розвитку.

Без творчості та інновацій життя набуває дуже неприємного відтінку, адже різні течії життя передбачають освіжаюче його оновлення. Основні проблеми творчості та інновацій не завжди лежать на поверхні, адже отриманих нами знань дуже часто недостатньо для адекватної реакції на нові і непередбачувані виклики. Знання потрібні людині, щоб жити та творити. Також щоб життя було приємним, зручним, комфортним та максимально безпечним. Такі знання набуваються нами через творчий процес.

«Вкрай важливо, щоб ми використовували творчість у вирішенні проблем, з якими ми стикаємося. Традиційне мислення більше не спрацьовує », – виступаючи з промовою з приводу даної резолюції, сказала посол І. Ронда Кінг, постійний представник при Організації Об’єднаних Націй з Сент-Вінсента і Гренадін. Кожен момент часу, як і кожна в нашому світі людина, - унікальний. Унікальні завдання легше і ефективніше вирішувати за допомогою унікальних підходів, а вони можуть бути результатом лише природного творчого процесу.

Святкові заходи в цей день включають проведення акцій щодо підвищення рівня інформованості про творчість та інноваційну діяльність. Давайте використовувати Всесвітній день творчості та інновацій, щоб зміцнити та покращити наш власний потенціал для створення нових ідей, нових рішень, нових дій, нових висновків та нових результатів.

Go to top