Календар подій

75 років з дня народження Катерини Миколаївни Вільмонт, російської письменниці

vilmontКатерина Миколаївна Вільмонт — російська письменниця, перекладачка, романістка, автор дитячих детективів. Одна з найпопулярніших російських письменниць, що працюють в жанрі жіночої прози. 

Народилася 24 квітня 1946 року в Москві в родині професійних перекладачів Миколи Вільмонта  і Наталії Ман. Багато років сама займалася професійним перекладом. За майже тридцять років К. Вільмонт перевела безліч книг і до певного моменту навіть не думала про творчу діяльність. Але в якийсь момент все змінилося: Катерина вирішила спробувати себе на письменницькому терені, залишивши позаду переклади та адаптації і почавши самостійне авторську роботу.

У 1984 році в результаті пожежі в квартирі Вільмонт загинула її мати. Батька вдалося врятувати, він помер через два роки. З тих пір Катерина живе одна.

У 1995 році написала свою першу книгу – любовний роман «Подорож оптимістки, або Всі баби дури». А наступна книга К. Вільмонт несподівано була написана в жанрі детектива для дітей. З тих пір з-під пера автора вийшов вже не один десяток дитячих детективів.

Більшість її детективів виходило в серії «Чорне Кошеня» видавництва Ексмо. Любовні романи Катерини Миколаївни друкуються у видавництві «АСТ». Почала писати книги «Детектив + LOVE» у 2000 році, закінчила в 2002 році, а до 2009-2010 р.р. з'явилися збірники її книг. З-під її пера вийшла величезна кількість одиночних творів, а також цикли підліткових детективів: «Розшукне бюро" Квартет "» (1996 – 2001 рр.), «Даша і Ko» (1997 – 2003 рр.),  «Гошка, Микита і Ко» ( 2000 – 2003 рр.).

Романи Катерини Вільмонт - це гумор, життєрадісність і дотепні назви: «Подорож оптимістки, або Всі баби дури», «Смуга везіння, або Всі мужики козли», «Три полуграції, або Трохи любові в кінці тисячоліття», «Хочу бабу на роликах! », «Плювати на все з гігантської секвої », «Знайшла собі блондина!», «Перевіримо на вшивість пана адвоката»,«Перезбудження примітивної особистості» та ін. Це іронічна, легка, жива проза, яка читається на одному диханні і заряджає читачів оптимізмом і вірою в себе.

Зараз Катерина Вільмонт - автор не одного десятка популярних романів про кохання. Заслужене визнання читачів вивело її в п'ятірку найвідоміших сучасних письменниць. Сумарні тиражі книг Вільмонт обчислюються мільйонами примірників. Письменниця неодноразово потрапляла в списки Російської книжкової палати як  найбільш видаваних в Росії авторів художньої літератури.

В даний час Катерина Миколаївна живе переважно в Москві. Любить подорожувати,  дивитися телевізор, грати в нарди, з дитинства має пристрасть до кішок. Письменниця ніколи не виходила заміж і ніколи до цього не прагнула. За її власними словами, серед всіх її романів їй так і не зустрівся чоловік, з яким вона захотіла б жити під одним дахом тривалий час.

1 (3)
1 (4)
1 (5)
1 (6)
1
2
3
4
5

Go to top