Календар подій

Міжнародний день блогера

 blogЩорічно 14 червня інтернет-спільнота відзначає Міжнародний День блогера (World Bloggers' Day).

 Ідея проведення цього свята народилася в 2004 році. Відразу 500 чоловік з більш ніж 40 країн, об'єднавшись, вирішили, що їм потрібен свій день — свого роду символ дружніх відносин між мережевими блогерами усього світу.Це свято робить людей, які пишуть у своїх блогах на різних мовах  ближче. І при потребі дає їм можливість підтримувати один одного і всіх користувачів мережі Інтернет.

 Історія блогосфери почалася в 1992 році з  веб-сторінки американця Тіма Бернеса, яку він пристосував для розміщення свіжих новин. Винахідливий публіцист послужив прикладом для співвітчизників і через 4 роки ведення блогу перетворилося в досить модне та захоплююче заняття.

 Апогеєм святкування вважається 2007 рік, адже в цей день всі власники блогів одночасно написали в них повідомлення про взаємну повагу і підтримку.

 Блогер – це нова професія XXI століття, яка зв’язана з написанням швидких текстів на поточні новини або в розділі сайту для блогів.

 Блогери в сучасному розумінні це окрема категорія ЗМІ. Найшвидша реакція на події зараз саме в блогах. Реакція швидка і, найчастіше, незалежна. 

 У мережі з кожним днем з’являється все більше блогів. Мотивів до створення блогу безліч: це може бути бажання поділитися своїми думками з іншими людьми, знайти в інтернеті нових друзів, знайти колег з області своєї діяльності з метою обміну досвідом або банальне бажання заробити.

 Для багатьох авторів блогосфера – це друге життя, інколи більш цікаве і значиме ніж реальне. Чимало серед них, хто зробили блог основним засобом заробітку. Для цього вони намагаються зробити записи в блозі максимально цікавими для читачів і розміщують в ньому не тільки тексти, але і медіапродукцію.

 Поряд з Днем блогера в світі щорічно відзначається і так званий День блогу (оригінальна назва — Blog Day). Він проводиться 31 серпня. У цей день кожен блогер публікує на свій сторінок п'ять посилань на інші щоденники, присвячені різним темам.

 До речі, ідея святкувати День блогу саме 31 серпня з'явилася після того, як букви в слові «blog» зіставили з написанням цифр. Вийшло 3108, що і означає 31 серпня. У самий перший День блогу, в 2005 році, в пошуковій системі «Гугл» (google.com) з'явилося понад 30 тисяч нових згадок блогів.  2004 р. в цей день стартував всесвітній конкурс кращих блогів «Best of Blogs», який проводить видання «Німецька хвиля».

Зі святом всіх, хто тримає нас в курсі актуальних подій і дає дає можливість відчути себе частиною єдиного світового співтовариства!

Go to top