Календар подій

День податківця України

den podatkivcya

 

Відповідно до Указу Президента України № 252/2020 від 25 червня 2020 року, ураховуючи значну роль працівників державної податкової служби України в реалізації державної податкової політики в Україні встановлено професійне свято – День податківця України, яке відзначають щороку 2 липня.

Раніше податківці ділили своє свято із митниками й відзначали його навесні, проте 25 червня 2020 року працівники кожної зі служб отримали власне свято. 

Державна податкова служба України — центральний орган виконавчої влади у сфері податків в Україні, що був створений у 2019 році шляхом поділу Державної фіскальної служби. Діяльність служби спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра фінансів.

Служба реалізує:

  • державну податкову політику,
  • державну політику з адміністрування єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування,
  • державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.

 Основною функцією Державної податкової служби є контроль за правильністю обчислення, своєчасністю та повнотою сплати податків, зборів, інших обов'язкових платежів до бюджету.

Go to top