Календар подій

День працівників ветеринарної медицини

den veterunaraДень працівників ветеринарної медицини — професійне свято України. Відзначається щорічно у другу неділю серпня. В 2021 році День працівників ветеринарної медицини припадає на 8 серпня.

Свято встановлено в Україні «…відзначаючи вагомий внесок працівників ветеринарної медицини у забезпечення ветеринарного та епізоотичного благополуччя, ветеринарно-санітарної безпеки продуктів тваринництва і охорони довкілля та підтримуючи ініціативу Міністерства аграрної політики України…» згідно з Указом Президента України «Про День працівників ветеринарної медицини» від 1 листопада 2001 року № 1035/2001.

Лікар ветеринарної медицини — фахівець, що постійно працює в закладі ветеринарної медицини чи ветеринарній аптеці, або фізична особа — підприємець, яка має кваліфікацію лікаря ветеринарної медицини та отримала ліцензію на здійснення певних видів діяльності в галузі ветеринарної медицини (у тому числі з ветеринарної практики, виробництва ветеринарних препаратів, роздрібної, гуртової торгівлі ветеринарними препаратами, проведення дезінфекційних, дезінсекційних та дератизаційних робіт).

Термін «Ветеринар» був вперше використаний у пресі Томасом Брауном в 1646 році. Свій початок ветеринарія бере в далекій давнині. Вона виникла в той час, коли людина почала привчати диких тварин до сімейного життя. Певний рух до нового ветеринарія знайшла в Стародавній Русі. Застосовувалися ліки різних походжень. Так само одним з перших рукописних згадок про ветеринарію виникли в Стародавньому Єгипті. У своїх працях вони згадували про лікування хворих тварин римськими вченими. Однак, всі ці відомості були неповними, зустрічалися розбіжності з реальністю. В Україні ветеринарна допомога почала розвиватися з появою в столичних медико-хірургічних академіях.

Найпопулярніша тварина, яка з’являється на їх ветеринарному столі, наші найближчі чотириногі друзі - собаки.

За статистикою, майже 80% практикуючих ветеринарів складають жінки.

Go to top