Календар подій

День блогу

den blogu31 серпня  світова  iнтернет спiльнота відзначає - День блогу. З легкої подачі блогерів-«нумерологів», які побачили в числі 3108 англійське слово «Blog» i з`явилася в календарi ця дата.

 Всi блогери  сприйняли ідею з ентузіазмом. Коли в 2005 році, 31 серпня вперше оголосили святом, в індексі Google з'явилося відразу 30 тисяч нових сторінок. А в 2007 році у зв'язку з цією датою розпочався конкурс кращих блогів «Best of  Blogs». У ньому можуть брати участь публікації на десяти мовах: англійською, арабською, іспанською, китайською, німецькою, нідерландською, перською, португальською, французькою та російською.

 Ініціатори Дня блогу закликають присвятити його знайомству з товаришами з різних країн і з різними інтересами. Для цього пропонується написати короткі рецензії на п'ять різних блогів і 31 серпня опублікувати ці записи у себе з посиланнями на авторські сторінки. Вважається, що краще всього в цей день писати про блоги, які розходяться зі сферою звичайних інтересів автора, його точкою зору і життєвою позицією, щоб і сам користувач, і відвідувачі його сторінки відкрили для себе щось нове.

 Блог (англ. blog, від web log, «мережевий журнал чи щоденник подій») — це веб-сайт, головний зміст якого — записи, зображення чи мультимедіа, що регулярно додаються. Для блогів характерні короткі записи тимчасової значущості. Відмінністю блогів від щоденникових записів є те, що перші зазвичай передбачають сторонніх читачів, які можуть вступити в публічну дискусію з автором (наприклад, у коментарях до запису).

 За версією газети Вашингтон профайл (англ. Washington Profile), першим блогом вважають сторінку Тіма Бернерса-Лі, де він, починаючи з 1992 року, публікував новини.

 Широке використання блогів розпочалося з 1996 року.

 На сьогоднішній день блогосфера – це найбільш швидкозростаюча частина Інтернету, яка останнім часом демонструє практично трикратну тенденцію до збільшення за рік. У світі налічується понад 75 мільйонів блогів.

 Швидке поширення блогів у мережі зумовлено тим, що вони значно полегшили процес публікації інформації. Створення повноцінного веб-сайта було проблемою для багатьох. За допомогою ж програм для створення блогів опублікувати щось у мережі стало набагато простіше, майже так само просто як написати записку i вивiсити  її на дошцi оголошень. Створити свій блог дуже  просто — за допомогою наприклад Blogger за лічені хвилини у вас з'явиться й сам блог, і можливість опублікувати свій перший пост. 

 Ще один важливий фактор, що сприяє  збільшенню кількості блогів — це їх соціальний характер. Автори блогів можуть отримувати практично миттєву реакцію у відповідь на свої повідомлення, оскільки відвідувачі, як правило, залишають свої коментарі до них.

  Більшість блогів приватного характеру становлять інтерес лише для невеликої групи людей, які можуть бути знайомі з автором або цікавляться його думками та коментарями щодо подій у світі, фахової діяльності, родинного життя, мистецтва тощо. 

 Сьогоднi багато українських  журналiстiв, полiтикiв, письменників ведуть  свої блоги, нові пости яких можуть отримувати десятки або сотні коментарів. 

Go to top