Календар подій

Міжнародний день благодійності

den blagodiynosti

«Милосердя - величезна сила, що зв'язує і об'єднує людей. Воно допомагає і тим, хто його потребує, і тим, хто надає його.

Милосердя зближує сильніше кровного споріднення і відданої дружби.

Тільки милосердя може щиро захоплюватися кожною живою істотою лише тому, що вона – справа рук Творця.

Ми, можливо, і в хлібі насущному маємо потребу менше, ніж у любові, милосерді і прощенні»

ІЗ ЗАПОВІТІВ  МАТЕРІ  ТЕРЕЗИ

 

5 вересня  у світі  вiдзначають  Міжнародний день благодійності. Дата була обрана не випадково, так як 5 вересня 1997 року померла Мати Тереза.  В 1979 році вона була нагороджена Нобелівською премією миру «За боротьбу з бідністю та за допомогу людям».  До 1996 року під її керівництвом діяли 517 доброчинних  місій в понад 100 країнах. Крiм того, її дiяльнiсть дала великий поштовх розвитку благодiйностi та лiквiдацiї бiдностi в свiтi. Через два роки після її смерті з ініціативи Папи Іоанна Павла II Ватикан почав процедуру її канонізації. Римо-католицька церква склала найвищі почесті померлій 5 років тому матері Терезі, оголосивши її блаженною.

 Вшановуючи пам'ять цiєї видатної жiнки 17 грудня 2012 року на 67-й сесiї Генеральна Асамблея ООН проголосила 5 вересня Міжнародним днем благодійності (затверджено резолюцiєю Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/67/105 вiд 7.03.2013).

 Багато хто, вважає, що благодiйнiсть направлена тiльки на вирiшення окремих проблем: допомога сиротам, тяжко хворим та бездомним людям. Але це ще й надання допомоги у вiдбудовi пам`ятникiв iсторiї та храмів, придбання обладнання для закладiв освiти та лікарень, а також багато іншого.  Благодійні акції мають багато різних форм. Тим не менш, справжнє милосердя означає не тільки віддачу грошей і непотрібних речей іншим людям. Справжня благодійність починається з щирої посмішки та любові, з доброго слова, сказаного вами оточуючим.

 Дуже не просто жертвувати своїми інтересами та проблемами, співчувати комусь, підтримувати, любити та поспішати на допомогу. Це і є виявом людяності, на який в наш час, нажаль, здатен не кожен. Напевно саме через це благодійність завжди поважалася і вважалася найвищою людською чеснотою.

 «Світло потрібно мати з собою, в собі, щоб освітити темряву для всіх, що стоять на дорозі, щоб вони, побачивши світло, знайшли його в собі та пішли б своєю дорогою, не стоячи в темряві, наче не відаючи, куди йти»- Мікалоюс Чюрльоніс, литовський художник і композитор

Дуже приємно робити добрі справи разом…

Саме разом ми можемо зробити наш світ добрішим і кращим та

допомогти тим, хто цього потребує.

Будь ласка, приєднуйтесь до різних акцій, не будьте байдужими,

 адже це так чудово перетворювати чужі мрії в реальність!!!

Go to top