Календар подій

День працівників радіо, телебачення та зв’язку

den pracivnukiv radio i zvyazkyДень працівників радіо, телебачення та зв'язку  відзначається 16 листопада. Професійне свято встановлене  «…на підтримку ініціативи працівників радіо, телебачення та галузей зв'язку України…» згідно з Указом Президента України  № 667/94 «Про День працівників радіо, телебачення та зв'язку» від  11 листопада 1994 року.

За радянських часів професійне свято працівників телебачення та радіомовлення відзначалося 7 травня. Цю дату встановлено 1945 року, під час святкування 50-річчя створення радіо Олександром Поповим. Цієї традиції дотримувалися також і після здобуття Україною незалежності. 1994 року Укртелерадіокомпанія запропонувала керівництву держави встановити 16 листопада, як професійне свято для теле-, радіопрацівників. Саме цього дня 1924 року в Харкові вийшла в ефір перша передача Українського радіо. Перші слова з ефіру почули тоді 70 радіоаматорів.

Нині до журналістів та працівників сфери радіо і телебачення долучилися редставники інтернет-ЗМІ і фахівці зв'язку, що забезпечують роботу телефонних мереж.

 В усі часи зв'язок був надійним помічником в економічній, соціальній, виробничій сферах, у вирішенні багатьох суспільних і державних питань, особистих справ. Праця медіа-мовників – фахівців радіо, телебачення, інтернет-ресурсів – має вирішальне значення для формування повноцінного інформаційного поля суспільства, поглиблення ціннісно-смислових комунікацій між громадянами та забезпечення актуальних світових тенденцій.

Go to top