Календар подій

Міжнародний день обіймів

day hugs21 січня у всьому світі відзначається одне з самих незвичайних свят — Міжнародний день обіймів (International Hug Day).

 Свято було започатковане в США в 1986 році під назвою Національного дня обіймів (National Hugging Day), а потім стрімко поширилося по всьому світу. Згідно з традицією, дружні обійми в цей день можна подарувати навіть незнайомiй людинi просто на вулицi.

 Обійми супроводжують нас протягом всього життя. Вони потрібні людині з перших днів її появи на світ, коли немовля прикладають до грудей Матері. Ставши дорослими ми обіймаємо друзів і рідних при зустрічі, після розлуки, обіймаємо один одного, щоб висловити свою радість та вдячнiсть.

 Обійми є одним з найрозповсюдженіших проявів любові або дружньої прихильності. Можна з впевненістю стверджувати, що кожен з нас потребує постійного пiдтвердження, що  ми потрібнi та любимi. I cаме завдяки обіймам, на думку австрійських нейрофізіологів, ми отримуємо знаки любовi, при цьому у нас  знижується  артерільний тиск, ми позбавляємося від стресу та навіть, покращуємо пам’ять.

 Дружні обійми – це, своєю чергою, досить велика підтримка і джерело щастя. Вчені з'ясували, що:

  • під час обіймів організмом виділяється більша кількість ендорфінів (гормонiв щастя), якi безпосередньо знімають біль  та викликають почуття ейфорії, в тому числі обійми стимулюють роботу iммунної системи; 
  • діти, батьки яких багато пестили та обіймали, мають набагато краще психічне та фізичне здоров'я;
  • обійми значно знижують відчуття тривожності у людини;
  • регулярні обійми навіть мають здатність змінювати характер людини та робити його м’якшим;
  • завдяки обіймам підвищується рівень відчуття ЩАСТЯ.

 Психотерапевти говорять про те, що 4 обійми в день потрібно кожному для виживання. Для гарного самопочуття, для того, щоб людина почувала себе безпечно, комфортно, потрібно не менше 8 обіймів в день (звичайні обійми при зустрічі, при прощанні перед сном – не враховуються). А 12 обіймів у день необхідні людині для розвитку.  Наші діти потребують таких обіймів значно більше.

 

 Обніми мене руками,

Пригорни мене крильми,
Вкрий цілунками-листками,
У свій сон мене візьми.

Спи спокійно до світання,
Не тривожся, не будись,
Щоб тривало в сні кохання,
Мов на явині колись.

І вчини, щоб з того мління,
Замлівання, сновиття,
Маревіння, сновидіння,
Не вернувсь я до життя.

                                                                              Дмитро Павличко

17 (1)
17 (2)
17 (3)
17 (4)

Go to top