Календар подій

День піхоти

den pihotu

 

 День піхоти — свято, що відзначається в Україні 6 травня.

Відзначається щорічно відповідно до Указу Президента України № 152/2019 від 19 квітня 2019 року з метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних Сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій.

День 6 травня був обраний невипадково. Саме 6 травня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод. Цю битву називають першою переможною у Національно-визвольній боротьбі, яку очолював Богдан Хмельницький. Крім того, 6 травня відзначають релігійне свято — День Юрія Змієборця, який був одним з покровителів українського війська.

Це свято мужніх та впевнених у своїй силі воїнів. Піхотинці першими стають на шляху ворога, відбивають його атаки та рішуче просуваються назустріч небезпеці, виборюючи для нашої держави те, що належить їй по праву. І сьогодні, у день свого професійного свята, українська піхота продовжує впевнено виконувати складні завдання на лінії бойового зіткнення, дає гідну відсіч російському агресору, стримує його збройні провокації та підступні обстріли.

З нагоди свята бажаємо нашим піхотинцям здоров’я, відваги, завзяття та стійкості! Переконані, що українські піхотинці й надалі надійно стоятимуть на захисті свободи та незалежності нашої держави!

Go to top